English
Francais


ASOCIATIA SPORTIVA RAPID BRASOV

FEDERATIA ROMANA SPORTUL PENTRU TOTI

D.J.T.S. BRASOV

       La inceput a fost cuvantul.
       Iar pentru noi acest cuvant a fost inotul.
       Ideea organizarii acestui maraton de inot la Brasov, a aparut in urma participarii la un turneu in Franta, turneu de polo pe apa, nu de inot, cum a-ti crede. Acolo, la o saptamana dupa terminarea acestui turneu de polo, clubul sportiv "Enfants de Neptune" a organizat un maraton de 24 de ore de inot, maraton pe care ei il organizeaza anual in luna iunie. Deoarece ni s-a parut interesant acest concurs am decis sa organizam o astfel de competitie si in Brasov. Si chiar daca maratonul nostru de inot nu este primul sau singurul de acest fel, este al nostru si il iubim. Iar participantii indirecti la acesta par sa fie si ei deasemenea foarte incantati de acest concurs. Ganditi-va cum si-ar putea imagina cineva ca ar putea rezista a nu se alatura la: apa, muzica, fete, bucurie, soare, munti si bineinteles concursul. Aceasta ar fi partea frumoasa! Partea trista este ca fiecare participant trebuie sa si inoate. Nu 24 de ore cum probabil ca inca mai credeti, ci doar patru serii de 30 de minute, din 6 in 6 ore, deoarece fiecare echipa este formata din 12 concurenti.


       "Maratonul celor 24 de ore de inot", editia a IX-a, va avea loc la Brasov in data de 11-12 mai 2002.
       Competitia este inscrisa in calendarul Federatiei Romane Sportul Pentru Toti si este o competitie sportiva de masa. La aceasta competitie poate participa orice persoana, neexistand restrictii legate de varsta sau sex.
       Prima editie a maratonului a avut loc in anul 1993, editie la care au fost inscrise sase echipe, ajungandu-se ca la ultima editie (2001) numarul acestora sa fie 16. Recordul competitiei a fost stabilit in 1999, la editia a VI-a, de echipa liceului "Emil Racovita" Bucuresti, care a incheiat competitia cu rezultatul de 103,300 km. Recordul individual a fost stabilit de Attila Varga la editia a III-a, acesta inotand in 30 de minute 2700 m.
       "Vinovati" pentru organizarea acestui maraton sunt: Gabi Stroie, Cornel Lupu si Horia Ionut .


English
FrancaisCornel Lupu
2001

Ultima revizie 05 martie 2002