sigla maraton

Maratonul celor 24 de ore de inot

Maraton 2017
info@maratonuldeinot.ro
sigla maraton
   


CLUBUL SPORTIV SAMI BRASOV

Maratonul celor 24 de ore de inot


       La inceput a fost cuvantul.
       Iar pentru noi acest cuvant a fost inotul.
       Ideea organizarii acestui maraton de inot la Brasov, a aparut in urma participarii la un turneu in Franta, turneu de polo pe apa, nu de inot, cum ati crede. Acolo, la o saptamana dupa terminarea acestui turneu de polo, clubul sportiv "Enfants de Neptune" a organizat un maraton de 24 de ore de inot, maraton pe care ei il organizeaza anual in luna iunie. Deoarece ni s-a parut interesant acest concurs am decis sa organizam o astfel de competitie si in Brasov. Si chiar daca maratonul nostru de inot nu este primul sau singurul de acest fel, este al nostru si il iubim. Iar participantii indirecti la acesta par sa fie si ei deasemenea foarte incantati de acest concurs. Ganditi-va cum si-ar putea imagina cineva ca ar putea rezista a nu se alatura la: apa, muzica, fete, bucurie, soare, munti si bineinteles concursul. Aceasta ar fi partea frumoasa! Partea trista este ca fiecare participant trebuie sa si inoate. Nu 24 de ore cum probabil ca inca mai credeti, ci doar patru serii de 30 de minute, din 6 in 6 ore, deoarece fiecare echipa este formata din 12 concurenti.


       "Maratonul celor 24 de ore de inot" este o competitie care are loc anual la Brasov, la inceputul lunii mai.
       Competitia este inscrisa in calendarul Federatiei Romane Sportul Pentru Toti si este o competitie sportiva de masa. La aceasta competitie poate participa orice persoana, neexistand restrictii legate de varsta sau sex.
       Prima editie a maratonului a avut loc in anul 1993, editie la care au fost inscrise sase echipe, ajungandu-se ca la ultima editie numarul acestora sa fie 20. Recordul competitiei a fost stabilit in 2017, la editia a XXIII-a, de echipa Hyperion All Stars Brasov, care a incheiat competitia cu rezultatul de 108,300 km.
       "Vinovat" pentru organizarea acestui maraton este Horia Ionut, prin Clubul Sportiv Sami Brasov.


Ultima revizie 08 mai 2017

© 1993 - 2017 Horia Ionut
Maraton 2016


     Editia 23 a Maratonului celor 24 de ore de inot va avea loc in zilele de 06-07 mai 2017 la Bazinul Olimpic Brasov.